Lama pula rasa dah tak update sibuk cuti sakan hehe. Hari raya dah nak hampir berlalu, tapi sempat lagi nak pergi bercuti ni tapi kali ini di Kota Kinabalu, Sabah.

Best jalan-jalan sini sebab macam-macam ada. Jom tengok tempat menarik yang kami pergi. 

Tempat wajib-Kinabalu Park (Sejuk) [Entrance Fee RM4 per person)

Pekan Ranau (Most of the handicraft cheaper than town-better buy here)

Taman Botani @ Kinabalu Park (Entrance Fee RM2 per person)
Tengok tu, baru tau nama saintifik pokok pandan..hehe

KDCA Cultural Village (Jalan Penampang , Entrance fee RM10 per person)

Ada live performance kat sini..best !! Sempat ambil gambar dengan performers selepas show.

Melawat ke Rumah Panjang (Rungus House)
Melawat Tamu Penampang..best nye la kalau dekat..murahh 
Lok Kawi Wildlife Park (RM10 entrance fee -free for Malaysian Senior citizen)

Boleh tengok Orang Utan dan lain-lain. Kami memilih untuk naik tram mengelilingi Lok Kawi Wildlife Park ini sebab besar juga lagi-lagi bawa mak sekali. 

Mesti pergi Muzium Sabah
Signal Hill Observatory Platform (Boleh tengok Kota Kinabalu town dari atas bukit)

Signal Hill Observatory Platform ni kena mendaki tapi naik guna kereta je, sampai la ke platform. Di sini kita dapat tengok bandar Kota Kinabalu dari atas bukit. 

State Mosque (open for tourist ) with the beautiful water rounded scenery
Aisyah pun membeli juga..hehe (Pasar Kraftangan)

Banyak lagi tempat yang best kt KK ni antara yang sempat dilawat seperti Tanjung Aru beach , singgah sini lepak-lepak minum ais kacang, nak mandi pun boleh dekat dengan Kota Kinabalu International Airport.

Sempat singgah sebelum balik. Tempat lain macam Pasar Filipina (makan ikan bakar memang meriah dan best !)