Selamat dah sampai ke rumah lepas training yang membara semalam. Alhamdulillah di beri kesempatan hadiri sesi training sebelum mula cycle tahun berikutnya untuk shaklee biz saya. 

Banyak yang kami belajar selama sehari training yang diadakan di Hotel Sri Petaling, KL. 

Antara intipati training adalah cara-cara uruskan masa jika bekerja ataupun untuk suri rumah yang juga sambilan berbisnes Shaklee. 

Bila dah dengar sendiri dari mereka yang dah JAUH ke depan, alhamdulillah jalan tu dah mula nampak. Tips yang sangat-sangat berkesan.

Antara sebahagian keluarga shaklee kami.

Selain itu, mentor-mentor juga berkongsi tips menarik pelanggan dan rakan bisnes (Biz Partner), cara-cara untuk meningkatkan produktiviti diri dalam masa sama tidak mengabaikan keluarga, kesihatan diri dan susun keutamaan.


Antara tips yang dikongsi untuk suri rumah yang juga berbisnes adalah: 


  • Utamakan keluarga sebelum melakukan aktiviti melibatkan bisnes. 
  • Pastikan suami/isteri mendapat gambaran yang jelas bagaimana asas bisnes yang kita jalankan supaya tidak terjadinya salah faham dan dapat menjejaskan perjalanan bisnes kita. 
  • Dalam apa jua keadaan, sebagai isteri khususnya, keredhaan Suami adalah yang paling utama. Pastikan restu suami sentiasa bersama anda. 
  • Jangan abaikan anak-anak, walaupun ketika di rumah anda sibuk berbisnes. Emosi dan perasaan anak juga perlu dijaga dan dari semasa ke semasa terangkan pada mereka tentang perjalanan bisnes anda supaya mereka akan faham dan dalam masa sama dapat memberikan kerjasama untuk selesaikan urusan dalam rumah. 
  • Susun jadual anda setiap hari supaya anda tidak terkejar-kejar dalam menyelesaikan kerja anda dan amalkan supaya tidak bertangguh. 
  • Paling penting, anda suka apa yang anda lakukan.


Jadi, macam mana dah boleh nak teruskan bisnes dari rumah? Group bisnes kami lahir dari latar belakang yang berbeza-beza, dari surirumah, jurutera, analyst, chemist yang masih bekerja tetapi dalam masa sama berbiz shaklee secara sampingan dan sepenuh masa.


Jika anda berminat untuk sertai kumpulan shaklee kami, jangan risau segala latihan dan biz support ada disediakan. 

Yang penting cuma diri anda seorang yang benar-benar ingin berjaya dan tidak mudah berputus asa. 

Ingin register sebagai ahli? sila tekan link ini dan isikan maklumat yang berkenaan. 


JOIN AHLI

Your Fabulous Independent Distributer

Whatsapp/Call : +6012-9054745