Petua Cepat Belajar untuk Student

Hi semua, dah makan ke? hari ni nak cerita tentang petua-petua nak cepat belajar untuk student-student yang tengah struggle nak exam tuh. Atau nak sentiasa cerdas semasa menimba ilmu.

Saya juga pernah jadi seorang student, kali terakhir masuk bilik kuliah masa Master di UTM, Skudai. Alhamdulillah dah selamat dah terima ijazah. 

Petua Cepat Belajar Untuk Pelajar:

  • Okey, antara petua nak cepat faham tentang sesuatu subjek atau matapelajaran ialah amalkan makan makanan yang berkhasiat untuk otak dan minda. 
  • Contohnya, kismis, kacang , dan juga kurma. Tak kurang juga amalkan madu asli setiap hari atau ambil makanan yang mengandungi DHA dan EPA yang sangat diperlukan oleh badan kita.
  • Antara petua lain ialah amalkan tidur dan rehat yang cukup. Apabila badan sihat dan cergas sebab cukup rehat, jadi lebih mudah untuk otat terima informasi semasa belajar.
  • Jika nak amalkan vitamin dan makanan tambahan untuk otak, disarankan ambil Lecithin dan juga B-complex. 
  • B-complex sangat penting dalam membantu menukarkan makanan atau lemak kepada tenaga. Selain  itu, ia juga sangat baik untuk sistem saraf manusia dan meringankan stress. Apabila badan cergas dah sihat senangkan nak belajar dan menelaah. 
  • Lecithin bantu mengemulsi lemak, kolesterol dalam tubuh bagus untuk mengekalkan berta badan yang sihat. Selain itu, ia dapat bandtu tingkatkan daya ingatan  selain bantu mengurangkan simptom Alzheimer.Jadi jika anda berminat untuk nak cuba set ini boleh ;

Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)

Follow FB : haulia.razali

KLIK SINI : +60129054745   

Disclaimer : *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

2 Comments

Terima kasih atas komen dan sudi singgah blog saya


[ Comments at your own responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988 ]

Previous Post Next Post