Tempat yang menarik di korea dan tempat cenderahati murah

Lama nya baru dapat idea nak sambung cerita ke korea hari tu hehe

Hari ke-3 
  • King's Cross Platform 9 3/4 -Harry Potter cafe
  • Hongdae Street
  • COEX Mall, Starfield Library ( Solat di surau sini atas sekali di aras exhibition hall)
  • SMTOWN, Coex Atrium, Gangnam
  • Myeongdong Street

Hari ke -4
  • Namsangol Hanok Village
  • Gwanghamun Plaza
  • Gyeongbukgong Palace
  • Insadong 
  • Korean Tourisme Organisation (KTO) untuk Solat + pakai Hanbok free.
  • Traditional Kwanjang Market (Korean cotton)

Hari ke-5
  • Myeongdong
  • Bersiap ke Incheon airport (naik bas tunggu di seberang jalan butik North Face Myeongdong)
  • Pulang ke KL flight jam 345 pm (Elok lah awal ke airport memandangkan beratur check-in panjang & sangat lama)

Singgah di kawasan istana lama , Gwanghamun Plaza
List diatas merupakan antara tempat-tempat yang menarik di Seoul, Korea dan patut anda kunjungi kalau berpeluang ke sana.

Dan jangan lupa jika nak cari souviner murah, antara yang boleh dikunjungi adalah di Kwanjang Market untuk peminat kain cotton.

Dan juga di Migliore Dongdaemun (macam pasar borong souviner dah di dalamnya). 

Tips lain, antara tempat cenderahati murah adalah digerai-gerai disekitar subway bawah tanah. Kebanyakannya boleh tawar menawar dan banyak pilihan.

Singgah SM Town tengok oppa-oppa ni kejap hehe

Cari mana buku yang boleh dibaca, Coex Library


Library dalam mall

Merasa juga tengok Plum Blossom di Hanok Village

Ada banyak gambar nak letak nanti berkesempatan saya letak ok. 

Part 1 boleh baca disini : PART 1

Part 2 boleh baca disini : PART 2

Terima kasih sudi singgah dan baca.




Post a Comment

4 Comments

  1. waaa best nye dapat jalan2.. baru follow blog ni hehe

    ReplyDelete
  2. sy belum pernah ke luar negara tapi sy target untuk ke Japan..tgh kumpul duit hahaha

    *follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal, InshaAllah semoga dimurahkan rezeki ke Jepun sis. Sama la kita kumpul ke Jepun pula.

      Delete