Perlindungan Anti-Bocor Shapee Overnite Sanitary Panties

Assalamualaikum dan hi semua, artikel kali ni khas untuk anda wanita yang teristimewa. Apabila waktu 'datang bulan' saya tiba, biasanya saya akan guna dua jenis sanitary pad iaitu satu digunakan pada masa aliran tinggi atau banyak.  Untuk ini saya biasa gunakan yang lebih tebal, mempunyai ‘wing’ dan juga lebih lebar daripada yang biasa. Untuk hari-hari terakhir pula biasanya saya guna yang jenis nipis sahaja.


Elak Bocor Masa Datang 'Period' :

Tapi masalahnya yang saya hadapi ialah, walaupun dah guna yang jenis overnight pad pun masih lagi bocor dan paling tak best semestinya cadar atau pelapik tilam akan kotor semasa tidur terutama pada waktu malam. Jadi, saya rasa saya masih perlukan perlindungan tambahan dan saya telah mencuba Overnite Sanitary Panties daripada jenama Shapee untuk kali ini.

Overnite Sanitary Panties daripada Shapee ini saya cuba pakai masa tengah aliran haid tinggi terutamanya masa tidur malam. Bagusnya semasa bangun saya dapati ianya langsung tak bocor. Dan paling penting tak ada ‘spotting’ atau ‘period stain’ pada cadar tilam saya. Wow! Memang rasa happy sangat sebab tak perlu bersusah payah nak basuh cadar lagi dengan kerap semasa waktu haid menjelang. 

Jadi jom! Saya ceritakan serba sedikit kelebihan panties jenis ini. 


Antara ciri-ciri yang ada pada Shapee Overnite Sanitary Panties ialah;

  • Ianya ada Dri-Comfy Technology iaitu teknologi penyerapan bau dan juga lembapan yang membuatkan anda rasa sentiasa kering dalam jangkamasa lama.
  • 3D-Shaped Comfort Fit Design, iaitu kaedah pelekap yang membantu mengekalkan kedudukannya pada bahagian pinggul anda serta bantu mencegah kebocoran pada masa aliran banyak.
  • Soft & Breathable – Saya paling juga feature yang ini sebab rasa lembut je bila dipakai serta tidak melecet. Panty ini diperbuat daripada bahan yang lembut dan ada pengaliran udara yang bebas.
  • Leak Proof Design - Bantu mencegah kebocoran sisi.
  • Dan juga sangat sesuai untuk aktiviti harian semasa aliran haid biasa & tinggi atau sangat sesuai digunakan untuk ibu-ibu selepas bersalin.

Perlindungan Kebocoran Untuk Wanita Selepas Bersalin:

Untuk ibu-ibu lepas bersalin yang risau rasa sakit nak pakai maternity pad biasa, anda boleh juga cuba yang jenis panty ini. Tak perlu rasa risau sebab ianya sangat senang untuk digunakan. Cuma terus sarung dan boleh dipakai tanpa seluar dalam biasa tanpa risau terkoyak. 

Kekalkan Keselesaan Untuk Anda Yang Lasak:

Ada juga wanita yang tergolong dalam kategori lasak  dan perlu sentiasa bergerak ke sana sini tetapi risau waktu haid nih boleh menganggu pergerakan dan kebocoran hingga kotorkan pakaian.  Tapi disinilah fungsi 3D bandnya membantu sanitary panty berada tetap ditempatnya dengan keadaan lembut dan tidak ketat. Jadi memang rasa selesa je bila dipakai walaupun dalam tempoh berjam-jam.

Sanitary panties ini juga berfungsi dengan cara yang sama seperti seluar dalam biasa, tetapi dengan adanya penyerapan tambahan itulah yang buatkan ianya special sikit berbanding panty biasa. 

Produk ini telah memberi saya keselesaan penuh sepanjang malam. Terima kasih kepada inovasi terbaru ini. Saya cadangkan setiap wanita boleh cuba Shapee Overnite Sanitary Panties ini tanpa rasa teragak-agak dan jalani tempoh haid dengan tenang dan tanpa risau bocor lagi.


Shapee overnite sanitary panties
Shapee Overnite Sanitary Panties

Shapee overnite sanitary panties untuk aliran haid tinggi
Dibungkus secara individu untuk menjamin kebersihannya


Lagi satu lepas guna tak perlu susah-susah nak tanggalkan ke bawah. Sebabnya  anda boleh koyakkan je dibahagian sisinya untuk dilepaskan daripada pinggul. Senang kan? Cara-caranya ada sekali disediakan pada bahagian belakang kotak untuk anda refer seperti gambar dibawah nih.

Sanitary panty untuk ibu lepas bersalin
Menyokong saiz pinggang/pinggul sehingga 40 inci

pad yang sesuai untuk halang haid bocor
3D-Shaped Comfort Fit Design untuk keselesaan pemakai


Setiap panty juga dibungkus secara individu untuk tujuan kebersihan 3 bungkus setiap kotak. 

Selain daripada Overnite Sanitary Panties ini, barang-barang lain seperti Wearable Breast Pump, Nursing Bra dan juga Disposable Nursing Pad juga boleh anda dapatkan di Shapee.

Anda boleh ke instagram dan facebook Shapee atau di websitenya untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Overnite Sanitary Panties ini di:

Instagram page: Shapeemy
Facebook : ShapeeMY
Website: https://bit.ly/34K33oc

20 comments:

  1. kalau macam ni bagus untuk ibu2 bersalin ni. kita da bra die..bagus la..selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..macam ada macam2 barang kegunaan ibu2 dekat Shapee nih. Mudah setempat.

      Delete
  2. All ladies kena ada nie sebab kebersihan dalaman wanita itu sama pentingnya dengan kebersihan luaran. Boleh Rawlins share dengan my sisters.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Rawlins, mesti dia suka nanti

      Delete
  3. Hey,.....this is awesome! I pun slalu alami kebocoran masa 1-3 days of period. I believe this product might be awsome for me. Will check it out. Thank you for this information.

    ReplyDelete
  4. i think i love this sanitary panties. very useful for my camping trip. tak berat load hehe

    ReplyDelete
  5. This will definitely be useful for those who need it especially ladies right? Thanks for sharing this beneficial post. :)

    ReplyDelete
  6. Ha'ah senang sangat nak pakai Overnite Sanitary Panties ni! Sesuai sangat untuk yang dalam keadaan nifas tambah pulak diorang susah nak bergerak. Great invention!

    ReplyDelete
  7. Very useful for the ladies out there kan..good to know about this product.. mana taw in future berguna juga untuk orang rumah.. :P

    ReplyDelete
  8. Sekali tengok macam pampers laa pulak, tapi bagus untuk yang datang bulan banyak ni, macam dalam pantang ke, sebab selesa kan pakai macamtu.. takde rasa kebocoran ke..

    ReplyDelete
  9. Oh tak pernah tau ada produk mcm ni. Selalu tgk yg jenis lampin dewasa tu je. Bagus ni utk buat travel. Takde la nanti tinggalkan stain pada cadar hotel atau rumah orang.

    ReplyDelete
  10. sesuai ni utk siapa yang alami heavy flow especially hari pertama kan. untuk mammy lepas bersalin pun sesuai.

    ReplyDelete
  11. Ada jenama baru dan juga produk berkualiti untuk orang perempuan bagus sekarang ni hrummmm good info lah

    ReplyDelete
  12. tak suka bila cadar kena, so bagus sgt klo guna ni kan

    ReplyDelete
  13. This looks like such a beneficial and good sanitary brand. Can’t wait to buy one for myself!

    ReplyDelete
  14. Menarik mcm lampin dewasa tapi lebih berinovasi. Bgs kalau bw gi travel

    ReplyDelete
  15. Bagus kalau macam nie.. sesuai untuk ibu bersalin dan juga yang heavy flow..

    ReplyDelete
  16. Owhhh Shapee. Memula baca Shopee.

    ReplyDelete
  17. Menarik :) Baru tahu mengenai produk Shapee ni. Memula ingat keluaran Shopee. Haha ini padah banyak shopping dekat platfiorm tu ke macam mana haha. nice sharing :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan sudi singgah blog saya

[ Comments at your own responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988 ]