Kesan Kekurangan Kalsium Pada Tubuh :

Kekurangan kalsium (hipokalsemia) akan menunjukkan simptom-simptom seperti rasa kebas dan berdenyut-denyut di bahagian jari samada tangan atau kaki. Selain itu anda juga akan mudah terkena kejang otot dan juga sawan. Kurang kalsium juga boleh sebabkan rasa keletihan selalu dan juga alami kurang selera makan [1].

Dalam jangka masa panjang, kekurangan pengambilan kalsium yang sepatutnya untuk tubuh akan menyebabkan suatu keadaan penurunan ketumpatan jisim tulang (osteopenia) dan boleh membawa kepada masalah tulang rapuh (osteoporosis).

Adakah tubuh anda lebih cergas berbanding usia sebenar? 

Kajian menunjukkan bahawa peserta yang mengambil 2 gelas susu dengan Milk Fat Globule Membrane (MFGM) dan juga nutrien penting serta melakukan senaman yang kerap akan mengalami dua kali peningkatan fleksibiliti tubuh badan. Selain itu mereka juga mengalami hampir tiga kali peningkatan keseimbangan serta lebih 40% peningkatan jisim otot badan.

Semakin berusia, pergerakan akan terasa semakin sukar. Tulang, sendi dan otot mungkin semakin lemah. Ini tentunya akan menjejaskan kekuatan dan fleksibiliti tubuh kita dalam menjalankan aktiviti harian. 

Oleh sebab yang demikian, jenama Anlene telah anjurkan suatu survey atau maklumbalas mengenai tahan kesihatan tulang anda dan juga anda semua boleh redeem atau tebus baucar eksklusif tersebut untuk lebih penjimatan pembelian produk Anlene.

kempen kesihatan tulang anlene
Sertai Kuiz mengenai Tahap Kesihatan Tulang anda - Klik banner

Pembelian produk Anlene dengan menggunakan baucer tersebut boleh dilakukan samada di Shopee ataupun Lazada. 

Klik sini untuk sertai : KUIZ ANLENE MOVE CHECKSumber rujukan : Myhealth.gov [1]