Pengalaman Beli Sabun Basuh Online di Shopee

Minggu sebelum keluar SOP baru kata boleh naik kereta ikut kapasiti, dok survey la dekat Shopee barang rumah yang murah-murah. Sekali ternampak Shopee Mall Unilever buat shocking sale. Harga kira lagi murah dari pasaraya. So, saya sambar Breeze Colour Care dua botol dengan mandian St. Ives dan juga fabric softener Comfort. Yang mandian dengan comfort tu baru pertama kali nak try sebab promosi, haha ! 

Nampak tak disitu, bahaya Shopee nih. Asal nak beli sabun basuh baju, lepas tu melarat ke softener dan body wash sekali. Tapi sebenarnya disebabkan ada dapat baucer postage percuma so macam lagi berbaloi pulak kan dari beli dekat pasaraya. Begitu !

Okey, sampai dah pun barangnya satu kotak. Berdebar tau tunggu parcel nih sampai sebab baca review ada yang sampai sangat lambat, dan ada yang sabunnya meleleh keluar. Tapi, alhamdulillah semuanya okey tiada yang meleleh atau pecah. Saya guna kurier Shopee Express.




Wow! Wangi betul rupanya St.Ives Exfoliating Apricot body wash nih. Bau buah aprikot memang menyegarkan minda betul. Dipercayai kandungan vitamin C yang ada pada buah aprikot dapat membantu samarkan parut bekas jerawat dan juga hiperpigmentasi ataupun jeragat. Buah ini juga dipercayai mampu membersihkan kulit hingga ke dalam pori-pori. Memang best la guna untuk mandi, rasa bersih kulit lepas guna.

Anyway, kalau korang nak beli boleh la klik link dekat bawah nih ye. Boleh claim baucer dulu sebelum membeli di Shopee Mall Unilever Malaysia.

shopee baucer murah

Shopee Link : 

Breeze Detergent Liquid Power Clean (2.6kg)

St Ives Body Wash Fresh Skin Apricot Exfoliating 400ml

Comfort Concentrate Fabric Softener Luxury Nature Fresh 800ml

Selamat ber-Shopee semua. 

12 comments:

  1. wahhhh menarik nih.... st ives tu memang wangi akak biasa pakai yang scrub muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey ye kak ? Wangi betul yang apricot nih rupanye

      Delete
  2. boleh la try beli online je nanti

    ReplyDelete
  3. Sampai dengan selamat. Okay gak beli sabun online ni. Macam menarik je St.Ives Exfoliating Apricot body wash tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2, wangi dan best guna..rasa lagi bersih kulit

      Delete
  4. Teringin pula nak cuba mandian St.Ives tu.. Nampak menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap baunya, try la memang best

      Delete
  5. ala mcm nak try yg st ives tu pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomm, memang best guna bau pun wangi

      Delete
  6. Sebelum ni pun pernah juga try beli sabun di shopee. Alhamdulillah sampai dengan selamat, tak ada bocor-bocor. Nasib baik.. hehe

    ReplyDelete
  7. macam best je, boleh cuba ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan sudi singgah blog saya

[ Comments at your own responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988 ]