Cantiknya Pokok 'Sakura' Malaysia Berbunga Lagi

Jalan-jalan di sekitar taman perumahan disini dah mula dihiasi dengan pemandangan bunga 'Sakura' Malaysia yang tengah elok mekar berbunga. Kebetulan nak keluar pula semalam nampak pokok ala-ala sakura tetapi sebenarnya dikenali sebagai pokok Tecoma.

Kalau tengok dari jauh kan, bunganya yang ala-ala sakura nih cantik sangat mewarnai pemandangan jalan dan taman. Kebanyakannya berwarna merah jambu, ungu dan juga putih. Jomm layan gambar-gambar 'Sakura' Malaysia yang sempat di ambil.





Cantik kan? Tempat korang semua macam mana, ada yang dah berbunga ke ?

16 comments:

  1. ada!!!! hehe tapi warna purple

    ReplyDelete
  2. Semalam ke Aeon Bukit Mertajam...berderet pokok tecoma ni berbunga. Cantik pink putih. Tapi kemalasan melanda untuk snap pic..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Utara tengok orang share meriah !

      Delete
  3. Cantek!
    Susah nak jumpa... hahaha yg ada pokok2 besar je..
    tp bole la jadi musim luruh sebab semua pun daun2 kering berterbangan sana sini ahhaha

    ReplyDelete
  4. Tempat saya takde pokok macam ni. Hehe. Cantiknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe nanti buka sempadan boleh berjalan2

      Delete
  5. Tak payah susah susah pergi luar negara, Malaysia pun ada musim luruh dan musim bunga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gituu kan ! tapi memang cantik sangat

      Delete
  6. Cantik tetapi hayatnya tak panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula Wak, kejap je bunga nye lepas tu habis gugur

      Delete
  7. aduh cantiknya...
    teringat ada nampak pokok sakura malaysia dalam kawasan pulapol dua pokok putih dan pink, cantik sangat cuma tak boleh nak ambil gambar masa tu tengah drive, mampu tengok simpan dalam minda, cantik betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2, cantik sangat terpukau memandangnye

      Delete
  8. Cantek sangat.. Putih dan pink..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik boleh ber OOTD sekali tuh

      Delete

Terima kasih atas komen dan sudi singgah blog saya

[ Comments at your own responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988 ]