Buat Duit Di Shopee Dengan Cara Dropship


Untuk segmen bisnes kali ni saya nak share dengan korang macam mana nak buat duit dengan Shopee dengan cara dropship. Ini kerana sekarang Shopee merupakan tempat yang mudah untuk jana pendapatan walaupun ada juga platform lain contohnya Lazada. Tapi untuk kali ni saya cerita pasal Shopee dulu.

Kenapa Perlu Buat Duit Di Shopee?


Antara sebab-sebab utama anda perlu buat duit di Shopee adalah kerana ianya platform yang mudah untuk diakses. Selain itu Shopee mempunyai jutaan pengguna yang gunakannya setiap hari samada sebagai penjual ataupun pembeli.

Antara sebab lain ialah antara muka (dashboard) Shopee itu sendiri yang mesra pengguna dan mudah difahami. Dalam sehari sahaja berjuta-juta transaksi yang berlaku dalam Shopee. Maka dengan itu Shopee adalah antara platform terbaik untuk korang boleh pasarkan produk dan juga servis kepada pengguna.

Bagaimana Cara Bisnes Dropship Di Shopee ?


  1. Apabila pembeli membeli produk yang ada pasarkan bagi pihak pembekal, bayaran mereka akan dibuat melalui Shopee.
  2. Apabila korang terima tempahan, duit itu akan disimpan dahulu di Shopee.
  3. Shopee takkan release duit itu selagi pembeli belum mendapat item yang dibeli oleh mereka.
  4. Manakala korang pula akan submit order kepada pembekal (supplier) menggunakan alamat pembeli tadi.
  5. Kemudian bayar menggunakan wang korang dahulu dan hantar waybill kepada pembekal.
  6. Pihak pembekal pula akan menghantar item yang dipesan kepada customer.
  7. Apabila mereka dah dapat item tersebut, mereka akan sahkan item yang dibeli betul dan dalam keadaan baik.
  8. Duit yang mereka bayar kepada Shopee akan dikreditkan semula ke dalam e-wallet korang.

Bagaimanakah Cara Menjadi Dropshipper di Shopee?


  1. Pertama sekali korang perlu pilih produk yang ingin dipasarkan.
  2. Baca review pembeli pada pembekal samada servis mereka okey ke tidak.
  3. Hubungi pembekal di Shopee yang menyediakan servis dropshipper sahaja dan daftar secara sah.
  4. Masukkan produk pembekal ke dalam kedai Shopee korang
  5. Mula pasarkan dan promosikan dengan mengunakan tool pemasaran Shopee yang percuma dahulu.

Jika korang nak bantuan lengkap tentang asas perniagaan di Shopee, korang cuba baca ebook Shopee yang sangat famous ni. Ebook ini akan tunjukkan cara-cara nak mula berniaga di Shopee step by step dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang hinggalah sampai bagaimana kepada nak pos barang kepada pembeli di Shopee. Mudah dan lengkap sangat !

Antara Perkara Penting Yang Akan dipelajari di Ebook ini ialah :

  1. Cara mendaftar dan set kedai korang sampai jadi. Sama ada menggunakan apps atau browser di komputer.
  2. Cara masukkan produk ke dalam kedai Shopee. Ada tips-tips berkaitan pemilihan gambar yang mahu dimasukkan serta apakah bentuk dan contoh description yang terbaik yang boleh anda gunakan.
  3. Cara nak uruskan order. Bila dah dapat order, macam mana nak bungkus dan borang apa nak print?

Korang jangan risau sebab sebenarnya korang boleh menambahkan pendapatan bulanan dengan menjual produk di Shopee. Sebab dah ramai yang telah menjana sehingga 4 angka sebulan hanya dengan menjual di Shopee walaupun secara part-time tanpa produk sendiri.

Apa yang perlu dilakukan hanyalah 5 perkara simple ini:


#1 - Mendaftar di Shopee sebagai Seller

#2 - Mencari supplier produk-produk dropship yang terbaik

#3 - Menyenaraikan produk tersebut di Shopee

#4 - Menguruskan order pembeli dengan pihak dropshipper

#5 - Ambil keuntungan jualan korang


Menarik tak? Kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi kenalah beli Ebook dengan panduan lengkap macam nih.Oh kejap, bukan ini saja tau. Kalau korang beli ebook Bisnes Shopee ni, korang akan menerima peluang pemberian Bonus secara Percuma! Ini bonus yang akan korang dapat. 

Ebook ni adalah dalam bentuk PDF jadi korang cuma perlu download saja. Mudah kan?
 

Selain itu korang akan dapat Ebook BONUS iaitu :

BONUS #3 : STUDY CASE : 2 STRATEGI NIAGA TANPA MODAL DI SHOPEE!


Selain itu juga disediakan info pembekal dropship yang power dan boleh dipercayai dalam ebook ini! Pembekal ini ada lebih 100,000 produk yang boleh korang jual! Jadi, tiada lagi alasan untuk tidak mula berniaga di Shopee!



Post a Comment

Terima kasih atas komen dan sudi singgah blog saya


[ Comments at your own responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988 ]

Previous Post Next Post